תהליך מחיקת רישום פלילי / משטרתי מנוהל בחברתנו על ידי עופר אוסטה ואלי בן לולו גמלאי משטרת ישראל שמלאו תפקידים בכירים במשטרה.
בתפקידו האחרון שימש עופר אוסטה כראש מחלק רצח בימ”ר צפון ואילו אלי בן לולו שימש כראש צוות בכיר, ממלא מקום וסגן ראש מחלק רצח בימ”ר צפון.
ידוע לכל מהו הנזק הנגרם לאנשים כתוצאה מרישום משטרתי, על כן אנו בחברת סרדל שטרית עומדים לרשותכם בנושא מחיקת הרישום המשטרתי.
על אף שאין חובה חוקית להציג מרשם פלילי ברוב המקרים המבקש מסתכן בעבירה פלילית, הרי שכמעט ואין מקום עבודה שאינו מבקש הצגת תעודת יושר / רישום פלילי.
במאגרי המשטרה קיימים 2 סוגי רישום:
א. רישום משטרתי
ב. רישום פלילי
יש להבחין בין רישום פלילי לבין רישום משטרתי בעוד שני סוגי הרישומים עשויים להפריע לאדם, הרי שהטיפול בכל אחד מהם שונה:
רישום פלילי: הוא רישום תיקים בהם הורשע אדם. כלומר הוגש נגדו כתב אישום, ניתנה לו הזדמנות להתגונן מפני האישום, בסופו של ההליך הוא הורשע באמצעות בית המשפט. במקרה זה יש להגיש בקשה לנשיא המדינה בבקשת חנינה ל- מחיקת רישום פלילי או קיצור תקופת ההתיישנות.
רישום משטרתי: הוא זימון לחקירה פלילית, גם אם בגין אירועים שוליים קטנים.
חשוב לדעת כי עלול להיווצר מצב בו תיק שנפתח בעניינכם לא נסגר זמן ממושך לאחר פתיחתו, תיקים אלו הינם תיקים המופיעים כתיקי מב”ד – תיק ממתין לבירור דין ובין אם נסגר בעילה של חוסר עניין לציבור או חוסר ראיות הרי שיוותר על כך רישום משטרתי. העילה היחידה שבה הרישום המשטרתי יימחק לחלוטין הוא בעילה של חוסר אשמה.
במקרה זה צוות המחלקה לזיהוי פלילי ופשיעה חמורה בחברתנו יבחן עבורכם את תיק החקירה מקרוב ויבדוק האם ניתן למחוק את הרישום המשטרתי.
לסיכום
המחוקק הכיר בעובדה כי לא נכון, לא ראוי ולא צודק שעברו של אדם ירדוף אותו לעולם, על כן המחלקה לזיהוי פלילי בחברתנו תעשה כל שיש בידה על מנת למחוק את הרישום המשטרתי / הפלילי.
*הערה: בכפוף לעמידה בקריטריונים